keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Miehen oma paikka

Vaikka koti olisi sisustettu miehenkin mielipidettä kysyen ja kunnioittaen, miehet tarvitsevat oman tilan, johon naisen vaikutusvalta ei ylety. Kotimme ei ole romanttinen tai vaaleanpunainen, sohvatyynyjä on maltillinen määrä eikä joka paikka pursuile koriste-esineitä ja kynttilöitä, mutta silti mieheni lempipaikka taitaa olla autotalli.
 

Emme taida olla ainoa talous, jossa mies viihtyy parhaiten autotallissa. Siellä miehet saavat rauhassa rassata autojaan tai moottoripyöriään tarvitsematta pelätä paikkojen likaantumista. Samalla voi kuunnella musiikkia, juoda olutta tai mietiskellä rauhassa asioita ilman naisen nalkutusta kyselyitä. Harvan naisen sisustusinto riittää autotalliin, joten siellä miesten ei tarvitse kärsiä verhoista, matoista ja sointuvista seinien väreistä. Joillakin miehillä voi olla käytössään jopa baari- ja biljardihuoneita, mutta keskivertomies tyytyy autotalliin.
 

Meidän pihassa on ihan tavanomainen 80-luvulla rakennettu autotalli. Sitä ei ole koolla pilattu, joten autot säilytetään ulkona. Autotallin katseenvangitsijoina toimivat moottoripyörä, mopo ja pari polkypyörää. Seinustoilla on laskutilaa, hyllyjä ja laatikostoja. Seinillä on naulakoita ja isoja nauloja, joihin on kätevä ripustaa tavaroita roikkumaan. Työkaluja ja muuta miehen mielestä tarpeellista tavaraa on joka puolella. Vanhat stereot pöydällä tuovat tunnelmaa. Seinille on päätynyt "taidetta", jota ei kotona arvosteta, kuten vanhoja keikkajulisteita ja tyttökalenteri. Tilassa leijuu bensan ja öljyn haju, joka miehen mielestä on luultavasti vain kodikasta.


Enduropyöräilyn lisäksi autotallissa näkyy kiinnostus venäläiseen kulttuuriin ;)




Hyllyjen reunoilla näyttäisi olevan jotain tekstiä? Lähempi tarkastelu osoittaa, että reunaan on huolellisesti merkitty ylös aikoja, paikkoja ja lukemia katupyörällä ajetuista matkoista Euroopassa ja Venäjällä. Siinäpä miehekäs tapa koristella hyllyt.


Amerikkalaisissa ohjelmissa miehille saatetaan jopa sisustaa oma paikka, "man cave". Jotenkin tuntuu, että Marko Paanasta ei tarvita suomalaisten miesten autotalleihin sisustamaan. Autotallit ovat hyviä juuri sellaisina kuin ovatkin - konstailemattomia ja aitoja ihan niinkuin suomalaiset miehetkin.

1 kommentti:

  1. Jamppa tyytyy olemaan keskivertomies :D itsetunto kohdallaan :D mahtia

    VastaaPoista