lauantai 13. huhtikuuta 2013

Täydellinen kirjahylly

Harvoin olen ollut yhtä innoissani tai onnellinen jostain huonekalusta tai tavarasta kuin nyt olen - uudesta kirjahyllystä! Täydellisesta kirjahyllystä tuli haaveiltua vuosia, mutta kun vihdoin aloimme toden teolla sitä etsimään, sopiva löytyikin aika nopeasti. Vasta muutama viikko sitten nimittäin hoksasimme, että kirjahyllyn ei tarvitse olla uusi, vaan meille kelpaa hyvin vanhakin. Sitten aloimmekin päivittäin tutkia Huuto.netin ja Tori.fi:n tarjontaa, ja muutaman pettymyksen jälkeen kirjahylly löytyi.

Olen aina haaveillut Boknäsista tai sen kaltaisesta kirjahyllystä, jossa on paljon tilaa kirjoille ja mielellään lasiovet, mutta myös umpinaisia hyllyjä. Haaveistani kerroin jo Täydellisen kirjahyllyn metsästys -kirjoituksessani. Uudet Boknäsit ovat kalliita, mutta onneksi käytettyjäkin löytyy! Ongelma on vain se, että ne ovat todella kysyttyjä, joten ilmoituksiin pitää reagoida nopeasti. Meillä oli onnea ja 6-vuotias keskiruskea Boknäs-kirjahylly matkusti meille reilun sadan kilometrin matkan viime tiistaina. Onneksi hylly oli helppo kuljettaa, sillä se koostuu erillisistä elementeistä. Ei tarvitse ruuvailla, vaan osat loksahtavat paikoilleen ja irti toisistaan helposti. Vaikka meidänkin hyllyssä on 21 erillistä osaa, sen kasaaminen kotona kesti puolisen tuntia. Kirjahylly on hyväkuntoinen ja siinä on meille tarpeeksi hyllytilaa - ainakin toistaiseksi.

Seuraavaksi kuvia, tietenkin. Huonohko kuvanlaatu johtuu etupäässä teknisiä vempaimia karttelevasta kuvaajasta, ei kamerasta ;)



Pitkin viikkoa olemme järjestelleet kirjoja hyllyyn. Aikaisemmin kirjat tungettiin hyllyihin satunnaisessa järjestyksessä sinne minne niitä sattui mahtumaan, mutta nyt tarkoitus oli laittaa kirjat aiheittain ja ainakin saman kirjailijan kirjat vierekkäin. Ehkä ne jotenkin sillä lailla nyt sitten ovatkin. Vähän tilaakin vielä jäi uusille hankinnoille! Umpinaisiin alaosan kaappeihin mahtuu valokuva-albumeja, cd-levyjä ja elokuvia - eli kaikkea sellaista mitä ei halua laittaa näkyville. Myös lp-levyt mahtuvat sinne kokonsa puolesta hyvin, vaikka ne meillä säilytetäänkin toistaiseksi muualla.

Lisäksi vielä yksityiskohta kirjahyllymme valtiaasta, tuohesta tehdystä pöllöstä. Se istui jo entisessä kirjahyllyssä vartioimassa kirjoja ja sai tietenkin paikan myös uudesta, tällä kertaa suomalaisten naiskirjailija-idoleitteni vierestä :)


Lopuksi muistin virkistämiseksi, miltä vanha kirjahylly näytti. Uskoisin, että muidenkin kuin minun mielestä muutos on ollut positiivinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti